Meteen naar de inhoud

Canvaswerk / Zeiljachtkappen / Hoezen en huiken

Grootzeilhuiken
Een goede bescherming van het opgedoekte grootzeil is een must. Wij leveren zeilhuiken van UV- en weerbestendig Acryl (Seastar Special). Er is een ruime keuze in kleuren. Over het algemeen meten en maken wij de huik pas na levering van het nieuwe grootzeil, een mooi passende huik is een visitekaartje vinden we. Voor vervanging van een bestaande huik kan de oude huik uiteraard als model gebruikt worden.

De grootzeilhuiken zijn verkrijgbaar in een aantal modellen:
Plat model: voor opgerolde zeilen en wedstrijdzeilen met een luffkoord, zonder mastmanchette, voorzijde en onderzijde steekgespen.
Standaard oplopend: Hoogte max 140 cm uitgevoerd met mastmanchette, rits voorzijde, steekgespen onder
Hoog oplopend: uitgevoerd met mastmanchette, rits voorzijde, steekgespen onder
North: Hoogte max 140, uitsluitend zeilpakket, voorzijde sluit tegen karren of leuvers mast blijft vrij, onder steekgespen.
Maindrop met masthoes: Giekdeel, samen met onderlijkkoord of met pees in giek, a-symetrische zelflossende rits , afwatering en ventilatie gaas, hijslussen ( evt. lazzyjacks ) ronde zeillatten. Mastdeel: Mastmanchette, voorzijde rits, onder steekgespen.
Maindrop North: Uitsluitend zeilpakket, voorzijde sluit tegen karren of leuvers mast blijft vrij, Giekdeel, samen met onderlijkkoord of met pees in giek, a-symetrische zelflossende rits , afwatering en ventilatie gaas, hijslussen ( evt. lazzyjacks ) ronde zeillatten.

In overleg kunnen uiteraard alternatieve sluitingsmogelijkheden worden toegepast bv. Een asymertische ritssluiting tbv de spinnakerboom op de mast. Aan de binnenkant van de manchette en achterkant zijn dubbelingen van PVC aan gebracht. De mogelijkheid bestaat om uw bootnaam en/of zeilnummer op de huik aan te laten brengen.
Rolfokhoezen / Rocon.

De rolfokbeschermhoes die echt werkt, die uw rolgenua prima beschermt en zeer simpel te bedienen is. Wij leveren rolfokhoezen van UV- en weerbestendig Acryl (Seastar Special). Er is een ruime keuze in kleuren. De Rolfokhoes werkt zo goed vanwege de geringe wrijving van de rijglijn met de miniblokjes om de 70 cm zodat hij over de volle lengte zeer goed dichtgetrokken kan worden. Ook het strijken van de hoes gaat verbluffend eenvoudig en problemen behoren hiermee tot het verleden, door de rits te deblokkeren kunt u de rits volledig opentrekken voordat u de hoes laat zakken. De speciaal geweven soepele polyester rolfoklijn kinkt en beschadigd het doek niet.

Stuurhoezen en stuurwielconsolehoezen
Steeds vaker staan er in de buurt van het stuurwiel of wielen kostbare instrumenten opgesteld die u graag tegen weer en wind wilt beschermen, maar ook aan het direkte oog van een passant wilt onttrekken. We maken daarvoor hoezen in allerlei vormen en maten in acryldoek evt. voorzien van een rits en of klittenband. De hoezen worden gemald wat de pasvorm ten goede komt. De hoezen zijn eenvoudig te monteren en sluiten als een maatpak om uw stuurwiel, console, plotter, kompas etc. Vanzelfsprekend willen wij als zeilmaker alles aan boord in pakken het is immers ons werk. Onze hoezen hoe groot of klein, onderscheiden zich door hun perfecte pasvorm en gebruiks gemak, ze bieden optimale bescherming voor al uw waardevolle uitrusting aan boord.

  Vul hier uw offerteaanvraag in  Ik ben geïnteresseerd in:


  Welk model wilt u voor uw grootzeilhuik?

  Om uw offerte snel te kunnen afhandelen is het wenselijk om het zo volledig mogelijk in te vullen

  Upload uw bestanden. Maximaal 5mb per upload.

  Uw aanvraag wordt verzonden nadat u het onderstaande vakje aan heeft gevinkt, waarmee u aangeeft dat u kennis heeft genomen van ons Privacybeleid.