Header Image

Jachtzeilen / Code Zero

Code Zero
De Racing Code-0 is van (close) reachend tot vrijwel aan de wind (40 graden schijnbaar) te gebruiken, Het zeil, met een middenbreedte van minimaal 75% (IRC en ORC) van het onderlijk, wordt gemeten als een spinnaker. Alleen de grootste spinnaker wordt gemeten, het zeil is in de rating dus 'gratis'. Het relatief vlakke profiel in combinatie met een 75% middenbreedte maken het wel een lastig te trimmen zeil. Nylon spinnakerdoek is voor gebruik op hogere koersen niet stabiel genoeg; voor de Code-0’s zijn speciale lichte laminaten ontwikkeld. Code-0's worden in principe altijd op een furler gevaren; een speciale anti-torsiekabel is in het voorlijk van het zeil verwerkt.

De Cruising Code-0 heeft een middenbreedte van zo'n 55% van de onderlijklengte en is daardoor veel gemakkelijker in gebruik.Voor de toerzeiler met een High Aspect fok als basisvoorzeil is de Code-0 een mooie aanvulling van de zeilgarderobe.

Lees meer..

  Vul hier uw offerteaanvraag in


  Midden breedte is

  Percentage van voetlengte

  Om uw offerte snel te kunnen afhandelen is het wenselijk om het zo volledig mogelijk in te vullen

  Upload uw bestanden. Maximaal 5mb per upload.

  Uw aanvraag wordt verzonden nadat u het onderstaande vakje aan heeft gevinkt, waarmee u aangeeft dat u kennis heeft genomen van ons Privacybeleid.

  Top