Header Image

Spinnaker / Gennaker

Spinnakers en Gennakers
Voor de wedstrijdzeilers heeft UK – De Vries Sails een compleet programma van symmetrische en asymmetrische spinnakers. Van de heavy runner tot de light vmg, van de diep te varen AS Code-4 tot de vlakke Code-0. Gemaakt van de beste kwaliteit spinnakerdoek die op de markt is en perfect afgewerkt.

A-Symetrisch en Symetrisch

De Asymmetrische Cruising Spinnaker is een allround, eenvoudig te trimmen en te hanteren zeil voor het lichtere weer en de ruimere koersen. Het zeil maakt bij licht weer het verschil tussen kunnen blijven zeilen en motoren. De ACS is ontworpen om vanaf de steven, dus zonder spiboom, te varen een spinnakerval, twee schoten, twee schootblokken en een halslijn is alles wat aan uitrusting nodig is. Door de asymmetrische vorm (hoge schoothoek) en vergevingsgezinde profiel-karakteristiek is het een bijzonder rustig en stabiel zeil.
De prestaties komen in de buurt van de spinnaker, maar de ‘handling’ en trim zijn veel eenvoudiger; vier de schoot totdat het voorlijk wat in begint te krullen en trek de schoot vervolgens net ver genoeg aan om het voorlijk weer z’n egale profielvorm aan te laten nemen. Ook gijpen gaat gecontroleerd en vraagt weinig ‘handen’. Op onze website vindt u een uitgebreide handleiding voor het gebruik en de trim van de Asymmetrische Cruising Spinnaker.

Er zijn twee methodes om de Cruising Spinnaker gecontroleerd te zetten en te bergen, de Stripper en de Top-Down Furler. De Stripper is een beproefd en betrouwbaar systeem  en kan in principe op alle boten worden gebruikt. In een vergelijkende test is de Stripper van De Top-Down Furler heeft een aantal voordelen ten opzichte van de Stripper, maar kan niet bij alle tuigages zondermeer worden toegepast. Zowel voor de furler (ruimte voor de voorstag, boegspriet) als voor de wartel (afstand tussen de spinnakerval en de voorstag) is voldoende ruimte nodig om het systeem goed te laten functioneren. Wij geven u graag advies over wat in uw geval de beste oplossing is of welke aanpassingen gedaan moeten worden.

The gallery was not found!

A-Symetrisch

Symetrisch

    Vul hier uw offerteaanvraag in


    Upload uw bestanden. Maximaal 5mb per upload.

    Uw aanvraag wordt verzonden nadat u het onderstaande vakje aan heeft gevinkt, waarmee u aangeeft dat u kennis heeft genomen van ons Privacybeleid.

    Top